21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошено на Генеральній конференції ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року.
Сьогодні в світі існує близько 6000 мов. І серед них – наша рідна, українська.
Вчителі філологи  Ярош А.В. та Друзякова Т.В. підготували свято рідної мови. З великим натхненням і вірою в серці розповіли учні 5 класу  про те, як тяжко довелося українській мові – як її принижували, не давали розвиватися, неодноразово забороняли, знищували.

 Також ознайомили всіх із історію виникнення Міжнародного Дня рідної мови, і коли його почали відзначати в Україні. Під час заходу діти ніби намагалися сказати, що день рідної мови - це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути  себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови. На святі пролунали декілька відомих пісень про мову, гарні вірші, в яких оспівувалася краса та милозвучність української мови.
Після свята учні 8-9 класів написали «диктант єдності» - «Україна – наша земля, наша Батьківщина». А школярі 3-8 класів взяли участь у конкурсі «Патріот».
Ти велична і проста.
Ти стара і вічно нова.
Ти могутня, рідна мово!
Мова – пісня колискова.
Мова – матері уста.
І. Багряний